Onderhoud & support

Als je een website hebt is het belangrijk om deze up to date te houden. Niemand heeft iets aan verouderde informatie of nieuwsberichten van een jaar geleden. Ook het ontwerp - hoe mooi en functioneel ook - is vaak vergankelijk. In de digitale wereld staat de techniek bepaald niet stil, de mogelijkheden van internet groeien nog elke dag en ook dat heeft invloed op het uiterlijk van websites en de achterliggende techniek.

Apestaart biedt mogelijkheden om je site te onderhouden. Dit kan op incidentele basis: zodra er wijzigingen zijn dan meldt je die en dan zorgt Apestaart dat deze op de site verwerkt worden. Maar Apestaart biedt ook abonnementen voor onderhoud: voor een vast bedrag per jaar kun je voor een vastgesteld aantal uren onderhoud laten plegen aan je site. Na elke wijziging krijg je een overzicht met je 'urensaldo'. Ongebruikte uren gaan automatisch mee naar de volgende abonnementsperiode en vervallen niet.

Veiligheidspakket voor je website

Om je website gezond te houden is het veiligheidspakket standaard een onderdeel van elk onderhoudsabonnement. Met het veiligheidspakket wordt je website aangesloten op een systeem dat automatisch de status van de site controleert. Hiermee worden eventuele fouten of risico's in de website opgespoord. Daarnaast houdt dit systeem in de gaten of er software updates zijn die uitgevoerd moeten worden én zorgt het voor recente backups. Kortom: alles wat je nodig hebt om je website in goede conditie te houden. Het veiligheidspakket is ook los te bestellen (uitsluitend voor Joomla websites).

 • Updates van Joomla;
 • Updates van de (betaalde) extensies Akeeba Backup, Admin Tools Pro, RS!Form Pro en Joomla content editor zijn bij de prijs inbegrepen;
 • Monitoring van de website: mogelijke fouten en (veiligheids)risico's worden periodiek in kaart gebracht. Het merendeel van deze fouten en risico's kan direct opgelost worden;
 • Periodieke backup van de de complete website en database;
 • Geen omkijken naar de technische kant van je website: het systeem werkt op de achtergrond en wordt beheerd door Apestaart. Dus ook de benodigde acties zoals updates en oplossen van problemen worden door Apestaart uitgevoerd.

Voordelen van een onderhoudsabonnement

 • onderhoud

  Uren zijn in te zetten zoals jij het wil (technisch onderhoud / content onderhoud / les in Joomla etc);
 • Je kunt het onderhoud/wijzigingen ook gedeeltelijk zelf doen en gedeeltelijk uitbesteden;
 • Uren sparen voor grotere veranderingen;
 • Ook in te zetten voor les in Joomla-onderhoud of het verbeteren van de vindbaarheid (SEO);
 • Het veiligheidspakket is inbegrepen bij het onderhoudsabonnement.

Kortom: het zijn jóuw uren, jij bepaalt uiteindelijk hoe deze ingezet worden. De toepassingen die genoemd zijn bij de abonnemten zijn slechts indicaties. Indien het aantal uren overschreden wordt dan krijg je daarvan tijdig bericht. Abonnementen kunnen atijd ge-upgrade worden indien dat nodig blijkt.

Abonnement
Aantal uur per jaar
Joomla updates
Extensie upates*
Periodieke backups**
Inhoudelijke aanpassingen***
Aanpassingen in structuur***
Aanpassingen in template***
Geschikt voor SEO***
Geschikt voor les in Joomla***
Helpdesk
Prijs per jaar
 
Veiligheidspakket
n.v.t.
yes
yes
yes
min
min
min
min
min
yes
€ 96,00
bestel up
Budget
4 (+ Veiligheidspakket)
yes
yes
yes
yes
yes
min
min
min
yes
€ 276,00
bestel up
Basis
10 (+ Veiligheidspakket)
yes
yes
yes
yes
yes
yes
yes
yes
yes
€ 500,00
bestel up

* Extensie updates: indien er sprake is van betaalde extensies kan er sprake zijn van periodieke extra kosten voor de licentie van de gebruikte extensies. De standaard extensies die Apestaart gebruikt (Akeeba Backup, Admin Tools Pro, RSForm Pro en Joomla Content Editor) zijn inbegrepen in het abonnement. Voor overige extensies die in jouw site worden gebruikt en een periodieke betaling voor updates vereisen worden extra kosten in rekening gebracht.

** Periodieke backups: via een geautomatiseerd proces worden er backups gemaakt van de website met Akeeba Backup. De frequentie hangt af van de frequentie waarin een website gewijzigd wordt. Minimaal 1x per maand (voor websites die niet meer dan 1x per maand worden gewijzigd), maximaal dagelijks (voor websites die dagelijks worden gewijzigd. De backup bevat alle bestanden van de website + de complete database en een installer waarmee de backup op elke gewenste server opnieuw geinstalleerd kan worden.

*** De genoemde mogelijkheden zijn een indicatie hoe de beschikbare uren ingezet kunnen worden.

Contact

Apestaart webdesign & dtp
Missionarisstraat 15
5038 PG Tilburg

06-10609284
info@niqui.nl

Joomla! 3 Certified Administrator

Volg Apestaart

 

facebooktwitterlinkedingoogle-plus