Joomla specialist

Apestaart is gespecialiseerd in Joomla! Joomla is een content management systeem (cms) dat wereldwijd misschien wel het meest gebruikt wordt. Een cms zorgt ervoor dat een website eenvoudig beheerd kan worden, ook door mensen zonder kennis van webdesign. Door in een beveiligde back-end in te loggen kun je teksten en andere elementen eenvoudig aanpassen.

Joomla-website

Joomla bevat standaard een aantal basisfuncties. Deze functionaliteit kan door middel van vele beschikbare extensies worden verbeterd en/of uitgebreid. Je kunt hierbij denken aan een blog, webshop, reageren via de site, integratie met social media zoals facebook en twitter maar ook talloze andere functies. Hiermee kun je uitgebreide en krachtige, interactieve applicaties aan je website toevoegen.

De websites die Apestaart oplevert worden gebouwd met behulp van de meest recente versie. Joomla! 3.x is een modern, stabiel systeem dat geheel aansluit bij de eisen van nu en gebruik maakt van moderne technieken. Sinds 1 januari 2015 wordt Joomla 2.5 niet langer ondersteund. Dat houdt in dat er geen updates meer komen voor deze versie, óók niet als veiligheidsissues worden ontdekt. Apestaart kan desgewenst je bestaande Joomla 2.5 website updaten naar 3.x.

In 2016 werd het certificeringsprogramma voor Joomla gelanceerd. Op 31 maart 2017 slaagde ik voor het examen dat hierbij hoort en ben ik dus een gecertificeerd Joomla Administrator voor de 3.x versie. Door op de badge te klikken kun je deze certificering verifiëren.

Joomla! 3 Certified Administrator

Responsive webdesign

De sites zijn responsive. Dat betekent dat een website zich aanpast aan het apparaat waarop deze gebruikt wordt: een desktop computer/laptop, een smartphone of tablet. Dit geldt niet alleen voor de front end van de website (de feitelijke site die de bezoeker te zien krijgt) maar ook voor de back-end (het beveiligde gedeelte waarin je de website kunt beheren). Bezoekers van de website kunnen rustig op hun tablet of smartphone de website bezoeken en zelf kun je met een tablet of smartphone je website, op elk moment, op elke plek, aanpassen.

Zoekmachines

Een hot item is natuurlijk de vindbaarheid van je website. Je wilt tenslotte zoveel mogelijk (relevante) bezoekers op je site krijgen. Joomla is een zoekmachine-vriendelijk systeem. Technisch gezien voldoet je website hiermee aan de eisen om goed geïndexeerd te worden door onder andere Google. Lees hier meer over de vindbaarheid van websites.

Standaardinstallatie bij Apestaart

Als je je website door Apestaart laat maken is dat inclusief de installatie van Joomla! op een webserver. Behalve de standaard functies van Joomla voegt Apestaart daar nog wat extra's aan toe: in plaats van de standaard door Joomla meegeleverde tekstverwerker krijg je de -uitgebreidere- Joomla Content Editor (JCE) in je website. Ook wordt er standaard een versie van RSForm! Pro geïnstalleerd in elke website. Deze extensie is zeer gebruiksvriendelijk om formulieren te kunnen ontvangen via je website. En zolang je een onderhoudscontract hebt bij Apestaart worden deze twee uitbreidingen ook mee onderhouden en van updates voorzien. Uiteraard wordt het gehele systeem in het nederlands en engels geïnstalleerd. Andere talen zijn op verzoek verkrijgbaar - mits beschikbaar.

Contact

Apestaart webdesign & dtp
Missionarisstraat 15
5038 PG Tilburg

06-10609284
info@niqui.nl

Joomla! 3 Certified Administrator

Volg Apestaart

 

facebooktwitterlinkedingoogle-plus